Reinfeldt populärare än Sahlin bland LO-medlemmarna

Bloggen har fått vila några dagar, även om jag gjort några uppdateringar via twitter och facebook istället. Men så mycket politik har det inte blivit annat än att jag fick mig några goda skratt när vi var och lyssnade på Marita Ulvskog (S) på 1:a maj här i Umeå.

Den gamla kommunisten Ulvskog, som senare blev socaldemokrat, gick i sitt tal på Rådhustorget till storms mot marknadsekonomin och uppmanade att det var dags att skapa en ny samhällsordning. Jaha. Vad tänker hon på då, undrar man ju lätt. Hade man inte vetat bättre hade det kunnat vara en kommunistisk studentdemonstration från 1968. Inte minst av den anledningen hade jag svårt att förstå varför Lennart Holmlund stod så glatt och applåderade åt hennes hätska utfall.

Ser avslutningsvis att Fredrik Reinfeldt (M) utklassar Mona Sahlin (S) i ännu en förtroendemätning. Av de tillfrågade svenskarna svarar hela 73,9 procent Reinfeldt på frågan om vem av statsministern och S-ledaren Sahlin som är skickligast på att leda en regering. Bland LO-medlemmarna föredrar en majoritet, 59 procent, statsministern. Det nya arbetarpartiet vinner tydligen över det gamla arbetarpartiet även i LO-leden.